Ga naar content

Binnen het onderwijs wordt digitaal samenwerken en- lesgeven steeds belangrijker. Wij weten dat veel scholen hier al mee bezig zijn. Door de ontwikkelingen omtrent het Coronavirus vinden wij het belangrijk om scholen hierbij verder op weg te helpen.

Voor de korte termijn biedt Office 365 tal van mogelijkheden - waar je nu al over beschikt - om digitaal en op afstand samen te werken binnen jouw school. De innovatieconsultants van onze partner IT-Workz hebben vijf praktische tips geformuleerd die je direct en relatief simpel kunt oppakken.

Tip 1: Kies altijd voor ‘Nieuwe Teams-vergadering’

Door van de Outlook-afspraak een Teams-vergadering te maken, kunnen jij en je collega’s ook online op afstand vergaderen. Heel handig als een deelnemer toch niet op de locatie aanwezig kan zijn.

Tip 2: Neem de vergadering of les op

Benut de mogelijkheid om de vergadering (of les!) via een Teams-vergadering op te nemen. Zo kunnen deelnemers deze altijd terugkijken. Handig, bijvoorbeeld wanneer iets niet duidelijk was of omdat iemand de vergadering heeft gemist.

Tip 3: Gebruik een digitaal whiteboard

Met Microsoft Whiteboard kan je samenwerken met collega's én leerlingen op een digitaal whiteboard, waarbij je de output kunt opslaan en delen. Door het te integreren in een Teams-vergadering functioneert het als een flipover op afstand.

Tip 4: Deel bestanden veilig en snel

Via Teams is het makkelijk om bestanden veilig en snel te delen met leden van het team. Hierdoor kunnen leerlingen en studenten die toegang hebben tot een team heel eenvoudig presentaties opnieuw bekijken en eventuele lesstof bekijken.

Tip 5: Houd als IT-beheerder grip op Teams

Teams is een heel mooie manier om samen te werken, maar met de standaardinstellingen is de kans op vervuiling groot. Heeft jouw school nog geen beleid over het gebruik van Teams, beperk dan de groep die teams aan kan maken

Kunnen we je ergens mee helpen?

We kunnen ons voorstellen dat je naar aanleiding van deze mail nog aanvullende vragen hebt. Je kunt ons telefonisch bereiken via 020 420 13 96 of een e-mail sturen naar servicedesk@slbdiensten.nl.