Ga naar content

In november organiseerde SLBdiensten een succesvolle Azure informatiesessie. Tijdens de sessie maakten de deelnemers kans op een gratis Azure Quick Scan. Onlangs reikten we deze prijs uit bij Stichting VO Eemsdelta.

Microsoft Azure is een open en flexibel cloud-platform dat u in staat stelt om toepassingen snel te bouwen, te implementeren en te beheren via een mondiaal netwerk van door Microsoft beheerde datacenters. Tijdens de informatiesessie bij onze vestiging in Amsterdam, lichtten wij de voordelen van Azure toe. Daarnaast werd ingegaan op de mogelijkheden van de Azure Services.

Om inzichtelijk te maken hoe een deel van uw serverinfrastructuur verplaatst naar Microsoft Azure Cloud, kunt u een Quick Scan laten uitvoeren. Een Quick Scan bestaat uit 3 stappen:

  1. Inventarisatie van uw serverpark
  2. Vergelijkbare situatie in Azure
  3. Presentatie en toelichting

Winnaar van de Azure Quick Scan

Casper Bijleveld (Adviseur ICT), nam deel aan onze Azure informatiessie om de mogelijkheden te ontdekken. Bij de school waar hij werkzaam is, Stichting VO Eemsdelta, moet eind 2020 de storage-infrastructuur worden vervangen. Wij reisden af naar Groningen om Casper persoonlijk de Quick Scan uit te reiken.

"We willen heel graag de mogelijkheden onderzoeken om te kijken of we met Azure de omvang van onze On Premise omgeving drastisch kunnen terugbrengen, m.n. om beschikbaarheid te vergroten en risico's te verkleinen. Een andere drijfveer is de nieuwbouw van onze Campus die in 2022 opgeleverd wordt. We hebben Azure tot voor kort links laten liggen omdat onze internetcapaciteit onvoldoende was, en uitbreiding daardoor moeilijk te realiseren was. Die beperking is net na een moeizaam traject opgeheven. Tijd voor een volgende stap!" aldus Casper.

Meer info? Denkt jouw school erover om jullie IT infrastructuur naar de Azure Public cloud te migreren? Breng dan jullie omgeving in kaart en wij vertellen je wat er bij een migratie komt kijken en wat daarvan de geschatte kosten zijn.