Ga naar content

Nu ook het onderwijslandschap onderhevig is aan digitale transformatie is het van essentieel belang om te weten wat de laatste ontwikkelingen in de markt zijn. Daarom stellen we je graag voor aan Adobe Firefly AI: een baanbrekende toevoeging aan de Creative Suite van Adobe die de manier waarop onderwijsinstellingen hun studenten inspireren en betrekken, kan revolutioneren.

Wat is Adobe Firefly AI?

Adobe Firefly AI is een geavanceerd generatief kunstmatige intelligentie-model dat onderwijzers en scholen in staat stelt om creativiteit in het klaslokaal naar een geheel nieuw niveau te tillen. Het is een dynamisch hulpmiddel dat de onderwijservaring kan transformeren, waardoor deze interactiever, visueel aantrekkelijker en plezieriger wordt voor zowel studenten als docenten.

Om een beeld te krijgen bij wat Adobe Firefly AI voor je kan betekenen demonstreren we hoe je via een beschrijving – genaamd een ‘prompt’ – eenvoudig een afbeelding genereert. Kijk maar mee!


David Wadhwani over Adobe Firefly AI

David Wadhwani, de president van Digital Media Business bij Adobe, benadrukt in het persbericht dat deze release creatieve professionals en organisaties in staat stelt om sneller dan ooit tevoren verbluffende video's, ontwerpen en documenten te maken, terwijl naadloze workflows met Adobe's vlaggenschipapplicaties meer controle geven over het creatieve proces.

“De nieuwe release van Adobe Express brengt technologie van Photoshop, Illustrator, Premiere en Acrobat samen met onze Firefly generatieve AI-modellen in een leuke en eenvoudige webapplicatie-ervaring waarmee iedereen, van individuen tot grote organisaties, content kan creëren die opvalt", aldus David.


5 takeaways persbericht over Adobe Firefly

Dit zijn enkele van de belangrijkste punten waar gebruikers van Adobe Firefly de kracht en het potentieel van dit product volledig mee kunnen benutten.

1. Integratie van Adobe Firefly in Adobe Express Workflows

Adobe Firefly is nu rechtstreeks geïntegreerd in Adobe Express Workflows. Als gevolg kunnen creators van alle niveaus afbeeldingen en teksteffecten genereren met eenvoudige tekstprompts. Dit biedt ongekende creatieve mogelijkheden en maakt het gemakkelijk om op maat gemaakte content te creëren.

2. AI-aangedreven creaties met content credentials

Firefly is een generatieve AI-aanbieding die is getraind op een unieke dataset. Dit maakt het mogelijk om onbeperkte variaties van creaties te produceren, waardoor de schaal van contentcreatie wordt vergroot. Deze door AI-geproduceerde content is voorzien van content credentials. Dit houdt in dat er kritische betrouwbaarheid en transparantie wordt geboden aan digitale creaties, waar deze dan ook worden verspreid.

3. Uitgebreide bibliotheek voor eindeloze inspiratie

Ter inspiratie biedt Adobe Express toegang tot een uitgebreide bibliotheek met hoogwaardige ontwerpsjablonen, foto's, muziek en andere creatieve activa om inspiratie te bieden aan gebruikers.

4. Alles-in-één-editor

Adobe Express combineert de kracht en precisie van bekende Adobe-tools zoals Photoshop, Illustrator, Première Pro en Acrobat in één alles-in-één-editor. Hierdoor kunnen gebruikers moeiteloos taken uitvoeren zoals het maken van opvallende sociale video-content, het bewerken van afbeeldingen, het bewerken van PDF's en het ontwerpen van verbluffende grafische ontwerpen.

5. PDF-ondersteuning

De nieuwe versie van Adobe Express bevat geïntegreerde PDF-ondersteuning, waardoor het importeren, bewerken en verbeteren van PDF-documenten eenvoudiger wordt. Dit is vooral handig voor het maken van visueel aantrekkelijke documenten.


Zelf uitproberen?

Wil jij nu zelf aan de slag met Adobe Firefly AI, dan kun je gratis Adobe Express uitproberen! Na je registratie kun je direct dankzij de generatieve AI van Adobe Firefly verbluffend werk maken dat opvalt. Ontwerp flyers, TikToks, cv's en Reels met de nieuwe, alles-in-één Adobe Express.


Meer Ontdekken

Wil je meer weten over Adobe Firefly AI voor jouw onderwijsinstelling? Neem contact op met Sandra Fiege, licentiemanager bij SLBdiensten.