Ga naar content

Webtoepassingen zijn een veelvuldig doelwit van cybercriminelen. Aanvallers kunnen beveiligingslekken in portalen voor studenten of personeel, online administratie- of onderwijssystemen, systemen voor externe toegang of andere webtoepassingen uitbuiten om initiële toegang tot netwerken te verkrijgen en ransomware te verspreiden. Oplossingen van Barracuda zijn in staat om de meest uiteenlopende dreigingen, kwetsbaarheden en exploits te identificeren en te blokkeren. Van datalek tot digitale bekladding, van ransomware tot DDos. We hebben een aantal interessante oplossingen voor onderwijsinstellingen op een rij gezet.


Maak veilige toegang mogelijk voor bevoegde gebruikers.

Onderwijsinstellingen maken toegang op afstand mogelijk voor grote aantallen leerlingen en studenten, medewerkers en externe partners. Als dit correct wordt geïmplementeerd, kan iedereen efficiënter werken zonder dat het netwerk onnodig risico loopt. Maar als deze 'remote access' verkeerd wordt geconfigureerd, dan is een datalek niet veraf of kunnen allerlei gegevens zomaar worden gestolen.

Barracuda heeft securityoplossingen die bescherming bieden voor de rand van het netwerk en de toegang tot SaaS-applicaties zoals Office 365 en online-onderwijsportals. Secure VPN Connectivity en Zero Trust Access zijn gemakkelijk uit te rollen. Barracuda Advanced Threat Protection (ATP) staat garant voor de allerbeste bescherming van het netwerk.


Geef ransomware en andere geavanceerde dreigingen geen kans.

Ransomware komt niet altijd via e-mail het netwerk binnen. Netwerken kunnen ook worden besmet door een website die malware op kwetsbare devices installeert zonder dat de gebruiker hier ook maar iets van merkt. Verder is het mogelijk dat criminelen het netwerk binnendringen door openstaande poorten zoals poort 3380, die wordt gebruikt door het Remote Desktop Protocol. Criminelen weten dat veel IT-teams RDP inschakelen om desktopondersteuning op afstand mogelijk te maken, wat van deze poort een perfect doelwit maakt.

Oplossingen van Barracuda zijn in staat om de meest uiteenlopende dreigingen, kwetsbaarheden en exploits te identificeren en te blokkeren. Klanten worden hiermee beschermd tegen blootstelling en gaten in de beveiliging, maar ook tegen automatische scans en zogeheten brute-force attacks.


Blokkeer DDoS-aanvallen, misbruik van gestolen gebruikersgegevens en andere geautomatiseerde aanvallen.

Bots zijn een groot probleem geworden voor scholen. Aanvallers gebruiken bots om websites en firewalls te doorzoeken op zwakke plekken of om DDoS-aanvallen te starten die het schoolnetwerk platleggen. Bots blijven een doelwit aanvallen tot ze worden gedetecteerd en geblokkeerd. Bescherming tegen bots is een absolute vereiste om dit soort aanvallen af te slaan.

Barracuda biedt applicatiesecurity met Advanced Bot Protection waarmee websites, mobiele applicaties en API's kunnen worden beschermd tegen alle soorten applicatie-aanvallen. Deze oplossingen passen geavanceerde methoden toe om echte aanvallen te identificeren en blokkeren, maar zonder dat legitiem websiteverkeer last heeft van geblokkeerde IP-adressen of niet-werkende CAPTCHA-mechanismen.


Detecteer en bestrijd indringers in het netwerk.

Aanvallen met bots, 'drive-by downloads' en schadelijke e-mailbijlagen kunnen het voor aanvallers mogelijk maken om door een firewall heen te komen en een aanval op poten te zetten van binnenuit. Mogelijk probeert de aanvaller daarna om gegevens te stelen, om beslag te leggen op systemen voor illegale doeleinden of om een aanval met ransomware te starten. Het gebeurt vaak dat aanvallers maandenlang onopgemerkt blijven in het netwerk. Voordat ze een echte aanval uitvoeren, hebben ze dan alle gelegenheid om het hele systeem te leren kennen.

Barracuda CloudGen Firewall beschermt tegen deze aanvallen met geavanceerde features, zoals het Intrusion Detection and Prevention System (IDS/IPS). Ons Threat Intelligence System in de cloud zorgt ervoor dat het netwerk van onze klanten altijd beschermd is tegen de nieuwste gevaren.


Bescherm websites en webapplicaties tegen 'defacement' en andere aanvallen.

Een goede website is belangrijk voor onderwijsinstellingen. Ongeoorloofde toegang kan ertoe leiden dat een officiële homepage plotseling minder fraaie boodschappen weergeeft (digitale bekladding) of dat een site wordt besmet met malware die vervolgens elke bezoeker probeert aan te vallen. Een DDoS-aanval kan een site volledig platleggen.

Barracuda WAF-as-a-Service beschermt jouw website en online-applicaties tegen Denial-of-Service-aanvallen, brute-force attacks en andere inbraakpogingen. De optionele Advanced Bot Protection past machine learning toe om je site te beschermen tegen schadelijke bots, terwijl legitiem verkeer de site gewoon kan blijven gebruiken zoals bedoeld.

Gratis Email Threat Scanner

De Barracuda Email Threat Scanner (ETS) is een webbased service. Het scant Office 365-accounts op geavanceerde bedreigingen en spearphishing-aanvallen, die zich in mailboxen van gebruikers verbergen.

Je kunt deze gratis gebruiken. Vraag het aan via de onderstaande button.