Ga naar content

SLBdiensten is een samenwerking gestart met Evidos voor het digitaal ondertekenen van documenten. Zeker voor instellingen die gebruik maken van TOPdesk, is dit een interessante ontwikkeling. Evidos integreert namelijk naadloos met TOPdesk.

Evidos levert oplossingen voor digitale ondertekening en identificatie en bedient verschillende soorten organisaties wereldwijd. Met Evidos kan je je documenten snel, eenvoudig en rechtsgeldig digitaal laten ondertekenen. Het Evidos platform ondersteunt verschillende methoden om de identiteit van een ondertekenaar te verifiëren tijdens het ondertekenproces. Het is aan jou om te beslissen welke methoden belangrijk zijn bij het verifiëren van een elektronische handtekening. Identiteiten kunnen worden geverifieerd met een e-mail, SMS, iDEAL, en iDIN, maar ook met verificatiemethoden van derden, zoals SURFconext, PKI, DigiD of eHerkenning.


Digitaal ondertekenen in TOPdesk met Evidos

Evidos gelooft sterk in integraties met verschillende softwareleveranciers, waaronder ook TOPdesk, om processen nog efficiënter in te richten. Bruikleenovereenkomsten, ontvangstbevestigingen, werkbonnen, arbeidscontracten e.a. type documenten kunnen eenvoudig online ondertekend worden vanuit de TOPdesk-module Incident Management / Change Management. Het ondertekende document wordt vervolgens automatisch toegevoegd aan de bijbehorende incident- of reserveringskaart in TOPdesk.

Hiermee digitaliseert je je workflow, kan je werken in teams, sjablonen aanmaken om te hergebruiken en kan je aangepaste branding toepassen in de huisstijl van de organisatie.

De voordelen op een rij:

  • Maak ondertekenbare documenten in een paar klikken.
  • Deel eenvoudig contracten.
  • Onderteken digitaal op afstand, vanaf elk apparaat.
  • Overal toegang tot uw documenten, op elk apparaat.
  • Bewaar al uw documenten veilig op één plek.


Hoe werkt het?

Vanuit de Self-Service Portal of het Operator-gedeelte in TOPdesk kan je een ondertekeningsaanvraag starten. Nadat het document ondertekend of afgekeurd is, wordt het document als PDF-bestand toegevoegd aan de incident- / wijzigings(activiteiten)kaart in TOPdesk en wordt de status aangepast.

Bekijk de video hoe het ondertekenen van een bruikleenovereenkomst voor een laptop via Evidos binnen TOPdesk werkt.

Evidos binnen TOPdesk


Meer informatie

Wil je graag meer weten over de mogelijkheden van Evidos (binnen TOPdesk)? Neem dan gerust contact op met licentiemanager Pieter Oosterhof via +31 20 888 8166 of pieter.oosterhof@slbdiensten.nl.