Ga naar content

In een kennissessie, georganiseerd door SLBdiensten voor 13 leden van de kenniskring ICT & Onderwijs, zijn boeiende inzichten gedeeld over de mogelijkheden van Microsoft Teams Calling binnen het onderwijs. Met Zehra Abbas, Technology Specialist van Microsoft, en Martijn Frank, Technisch Specialist van SLBdiensten, werd er dieper ingegaan op de voordelen van deze innovatieve communicatietool voor educatieve instellingen. Ook heeft een school die al één jaar met Teams Calling werkt haar ervaringen gedeeld, wat erg leerzaam was voor de andere scholen.

De evolutie van communicatie in het onderwijs

Traditionele VoIP-centrales zijn vaak ontworpen met grote callcenters in gedachten en bieden mogelijk niet de flexibiliteit en functionaliteit die onderwijsinstellingen nodig hebben. Tijdens de sessie werd besproken hoe Microsoft Teams Calling een alternatief biedt dat specifiek is afgestemd op de behoeften van het onderwijs. Deze oplossing op maat stelt scholen in staat om effectiever en efficiënter te communiceren, zowel intern als met externe belanghebbenden.


Licentiestructuur en implementatie

Een ander belangrijk onderwerp dat aan bod kwam, was de licentiestructuur voor Microsoft Teams Calling. De functies en mogelijkheden van Teams Calling zijn geïntegreerd in de Microsoft A5-licentie, alhoewel ook los te verkrijgen, wat een kostenefficiënte optie kan zijn voor onderwijsinstellingen. Deelnemers kregen inzicht in de keuzes die IT-afdelingen moeten maken bij de implementatie van Teams Calling en hoe SLBdiensten scholen kan ondersteunen bij het opzetten van deze waardevolle communicatietool met behulp van zorgvuldig geselecteerde partners.


Een succesvolle kennissessie

De kennissessie over Microsoft Teams Calling werd als zeer waardevol ervaren. De aanwezigheid van een expert van Microsoft en technisch specialist van SLBdiensten bood deelnemers diepgaande inzichten in de mogelijkheden en voordelen van deze communicatietool binnen het onderwijs. Daarnaast werd ook de roadmap gedeeld om inzicht te geven in wat er op de planning staat. Gert Ziel van de Almeerse scholengroep deelde zijn praktijkervaringen en beantwoordde vragen, wat de sessie tot een interactieve en informatieve bijeenkomst maakte.


Spin in het web

Vanuit SLBdiensten willen wij de spin in het web zijn voor scholen om uitdagingen en oplossingen samen te brengen. De Kenniskring, een platform voor scholen om te sparren over onderwerpen met betrekking tot ICT& Onderwijs, is een voorbeeld hiervan.

Wij hebben deze Kenniskring-sessie over telefonie georganiseerd nadat een aantal leden bij een vorige Kenniskring aangaven extra te willen sparren over dit onderwerp. Daarom hebben we uiteindelijk 13 scholen en enkele kennishouders vanuit Microsoft samen kunnen brengen. Hierin brachten wij dus niet alleen school en leverancier met elkaar in verbinding, maar juist ook scholen met scholen om op die manier van elkaar te leren.


Meer weten?

Wil je meer weten over de Kenniskring ICT & Onderwijs, eens vrijblijvend een sessie bijwonen om op schoolniveau te sparren over een specifiek onderwerp óf meer weten over de mogelijkheden van Microsoft Teams Calling voor jouw onderwijsinstelling? Neem dan contact op met met onze servicedesk.