Ga naar content

Op woensdag 13 september heeft Bart van Oost (Hoofd-ICT) van SG Bonaire een tweetal Kenniskring-scholen bezocht. SG Bonaire is de enige onderwijsinstelling op Bonaire en verzorgd voor 2.500 leerlingen zowel Voortgezet Onderwijs als MBO-onderwijs. SLBdiensten en SG Bonaire zijn hierbij hartelijk ontvangen door de heren van SORG in Amersfoort en hebben 's middags een bezoek gebracht aan Lyceum Sancta Maria in Haarlem.

Tijdens het bezoek aan SORG zijn ervaringen en kennis op het gebied van digitale geletterdheid, bronsystemen en projectmatig ter sprake gekomen. Bij Sancta Maria stond een rondleiding door het vernieuwde schoolgebouw op het programma. Hierbij zijn ervaringen uitgewisseld op het gebied van HR, Finance en Roostering. Daarnaast heeft Marco Löhnen van Sancta Maria een toelichting gegeven op het gebruikte applicatielandschap en facetten van Office 365, security en functioneel beheer.

Vanuit SG Bonaire, SORG, Lyceum Sancta Maria en SLB kijken wij in ieder geval terug op een geslaagde dag, waarin de kracht van het Kenniskring-netwerk duidelijk naar voren komt en veel kennis is uitgewisseld.

Heb jij als school zelf ook behoefte om eens extra te sparren met andere scholen? Dan is de Kenniskring wellicht een interessant netwerk voor jou. Kijk voor meer informatie op https://www.slbdiensten.nl/kenniskring_ict_onderwijs/ of neem contact op met servicedesk@slbdiensten.nl.