Ga naar content

Vanuit het Networking Academy programma van Cisco is het de visie om alle mensen, ongeacht hun woonplaats, inkomen, leeftijd, geslacht of achtergrond, gelijke toegang te kunnen verlenen tot onderwijs en de mogelijkheid om zinvol werk te vinden. Het Networking Academy programma heeft al 23 jaar een brug geslagen naar carrièremogelijkheden voor meer dan 12,6 miljoen mensen in 180 landen. Tegenwoordig is het Networking Academy programma het grootste en langstlopende MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) onderwijsprogramma ter wereld.


Digitale transformatie is noodzakelijk

In een steeds veranderende wereld, is de manier waarop wij leren niet meer zoals voorheen. De pandemie heeft onze manier van onderwijzen, werken en leven radicaal verandert. Terwijl de noodzaak voor digitale transformatie steeds groter wordt, merken we ook op dat vanuit verschillende sectoren, waaronder de IT-sector, er een grote vraag is naar arbeidskracht voor het invullen van essentiële IT-banen. Het ontwikkelen van vaardigheden op het gebied van netwerken, cyberbeveiliging en softwareontwikkeling is daarbij belangrijker dan ooit.

image


Cisco Networking Academy lanceert Skills for All platform

Om deze uitdaging aan te gaan op een effectieve en innovatieve manier, lanceert Cisco vanuit het Networking Academy programma het Skills for All platform. Skills for All is een gratis, mobile-first platform dat onder andere gamified leerervaringen biedt, cursussen op eigen tempo, interactieve tools en loopbaanbronnen die zijn ontworpen door experts uit de branche. Iedere persoon verbonden met het internet vanaf een telefoon, kan geheel kosteloos zijn of haar leertraject starten als cursist bij het Skills for All platform. Het platform is ook uitstekend inzetbaar voor het gebruik in klassikale vorm.

Skills for All biedt momenteel een Cybersecurity leertraject (pathway) aan en zal binnenkort verschillende leertrajecten introduceren om cursisten voor te bereiden op cruciale banen in de IT-sector. De programma’s zijn alligned met de officiële Cisco certificeringstrajecten. Deelnemers behalen badges die ze kunnen delen met derden en zetten de eerste stappen naar een toekomst als Cisco-specialist.

Wanneer gaan jullie van start?

Bekijk de website voor het volledige aanbod van het Skills for All portfolio. Of schrijf je direct in voor toegang tot onderstaande selectie van beschikbare beginnerscursussen.

  • Python Essentials 1

De eerste stappen in het programmeren in de taal Python.

  • Introduction to IoT and digital transformation

Een kennismaking met de mogelijkheden van The Internet of Things en digitale transformatie.

  • Introduction to cyber security

Digitale vaardigheden rond cyber security and awareness.

  • Getting started with Cisco Packet Tracer

Aan de slag met de interactieve Cisco tool om netwerken en IoT oplossingen te bouwen.

  • Networking Essentials

De cursus om meer te leren over het internet en computernetwerken.


Verdiepingscursussen Cybersecurity

  • Cyber security essentials

Bouw aan jouw basisskills van cyber security en leer over waardevolle veiligheidsprincipes en netwerkbeveiliging.

  • Cyber Threat management

Leer meer over cyberbeveiliging en ontwikkel uw vaardigheden om bedreigingen te beheren.

  • Network defense

Leer hoe u uw netwerk kunt bewaken en beveiligen en hoe u beveiligingswaarschuwingen kunt evalueren.

  • Endpoint security

Leer uw netwerk tot aan de rand te beveiligen.

Ontdek het volledige aanbod van het Skills for All portfolio

Skills for All is een gratis, mobile-first platform dat onder andere gamified leerervaringen biedt, cursussen op eigen tempo, interactieve tools en loopbaanbronnen die zijn ontworpen door experts uit de branche. Bekijk de website voor het volledige aanbod van het Skills for All portfolio