Ga naar content

Afgelopen maanden is het Microsoft Innovatie & Inspiratie Programma al vaker voorbij gekomen en dat zal de komende tijd ook nog vaker gebeuren. Via deze weg leggen wij uit wat dit is en waarom dit voor jullie als onderwijsinstelling relevant is.

Per 1-1-2022 is de nieuwe Microsoft-overeenkomst actief, gesloten tussen Microsoft en het SURF consortium bestaande uit SURF, APS IT-diensten en SLBdiensten. Aanvullend daarop is er ook een (niet bindende) overeenkomst gesloten: het Microsoft Innovatie & Inspiratie Programma, kortweg MIIP. Hiermee willen wij zorgen dat de producten en functionaliteiten die afgenomen worden ook daadwerkelijk optimaal gebruikt worden.


Wat betekent MIIP voor instellingen?

Door het organiseren van webinars, workshops en andere activiteiten delen we relevante kennis om de beschikbare Microsoft technologie optimaal te gebruiken. Dit doen we samen met Microsoft, andere partners en onderwijsinstellingen zelf. Hiermee helpen we instellingen om het maximale uit hun investering te halen.


Wie zijn er bij het MIIP betrokken en hoe helpen we elkaar?

  • Microsoft investeert in best practices, middelen en vaardigheidsprogramma's voor docenten, studenten en instellingen.
  • Het SURF consortium - bestaande uit SURF B.V., APS IT-diensten B.V. en SLB Diensten B.V. - is de drijvende en coördinerende kracht om het programma schaalbaar te laten aansluiten bij de behoeften van onderwijsinstellingen.
  • Onderwijsinstellingen investeren vooral in tijd en aandacht, leveren input, doen mee aan pilots en verlenen op die manier medewerking aan best practices.
  • Microsoft Certified Partners helpen desgewenst bij het bouwen, testen en implementeren van innovatieve projecten en delen de resultaten van de projecten en oplossingen met alle instellingen.


Wat is er rondom het MIIP georganiseerd en wat staat er nog op het programma?

We hebben de afgelopen maanden een flink aantal activiteiten georganiseerd, vooral rondom Azure en Security. Waaronder de volgende webinars:

Daarnaast hebben we video's gemaakt over de Secure Score (Microsoft Secure Score uitgelegd in 7 minuten) en Azure Virtual Desktop (Azure Virtual Desktop uitgelegd in 10 minuten).

Houd voor komende events en activiteiten de MIIP pagina van Microsoft en de agenda op SLBdiensten.nl in de gaten.


Wat willen jullie zelf graag terug zien komen in de MIIP agenda?

We horen ook graag van jullie welke onderwerpen jullie op de agenda terug wil laten komen. Stuur je input naar Ramon Zuidervaart - Contractmanager Microsoft bij SLBdiensten. Alvast bedankt daarvoor!