Ga naar content

Begin oktober is SLBdiensten met een aantal leden van de Kenniskring ICT & Onderwijs voor een driedaagse studiereis naar Londen geweest. We hebben daar twee scholen bezocht met als doel om te zien hoe IT het onderwijsproces ondersteunt. Beide scholen blijken hier op verschillende manieren mee om te gaan.

Waar op Bennet Memorial Diocesan school 'evidence based learning' centraal staat en men beperkte IT-ondersteuning in de klas gebruikt, is dit bij Putney High school heel anders. Bij Putney High school is IT geïntegreerd in elke les en werkt men veel via systemen als Microsoft Teams samen. Interessante verschillen die leidden tot mooie discussies binnen de groep.

We hebben uiteraard nog veel meer gedaan in Londen. Wil je weten wat? Bekijk dan het reisverslag in Sway.


Kenniskring ICT & Onderwijs

ICT in het onderwijs is volop in beweging. De dynamiek in het onderwijs en de snelheid waarmee 'complexe' vraagstukken elkaar opvolgen, vragen om een aaneenschakeling van goede beslissingen en oplossingen. Tal van scholen is daarbij bezig met dezelfde uitdagingen. SLBdiensten bundelt de krachten door het faciliteren van een netwerk, de Kenniskring ICT & Onderwijs. Interesse om deel te nemen?