Verificatie, toegang en wachtwoorden: LastPass beheert ieder toegangspunt voor jouw onderwijsinstelling

Er zijn nu meer apps, apparaten en gebruikers dan ooit tevoren. De gemiddelde werknemer gebruikt zelfs meer dan 20 verschillende cloud-services. Maar om als onderwijsinstelling veilig te blijven, heb je zicht op en controle over elk toegangspunt nodig. Want hoe houd je de veiligheid voor de hele organisatie op orde? En hoe zorg je voor veilige toegang en trek je de toegang weer in als dat nodig is?

Wachtwoord vergeten? Verleden tijd
Een gemiddelde werknemer moet bijna 200 inlognamen en wachtwoorden onthouden! Aanmeldingsgegevens gaan over en weer via e-mail, chats of notities. Dat is natuurlijk onveilig. Werknemers die hun wachtwoorden vergeten en moeten resetten, komen niet aan hun werk toe. Handmatige en ad hoc-opstartprocessen kunnen ertoe leiden dat oud-medewerkers nog toegang tot bedrijfsgegevens hebben.

Bij het beschermen van een moderne onderwijsinstelling is een spreadsheet met wachtwoorden allang niet meer genoeg. Elk wachtwoord kan toegang geven tot jouw school en gevoelige gegevens. Met een wachtwoordbeheerder wordt het een stuk eenvoudiger om alle wachtwoorden te beveiligen. Met LastPass geef je medewerkers een eigen kluis voor gebruikersnamen en wachtwoorden. Alle aanmeldingsgegevens worden geregistreerd en ingevuld, zonder de workflow van werknemers te onderbreken.

81% van alle beveiligingslekken kan worden teruggevoerd op zwakke, hergebruikte en gestolen wachtwoorden.

Bescherm tegen cyberaanvallen
Cybercriminelen hebben het met phishingaanvallen voorzien op onderwijsinstellingen. Zo hopen ze toegang te krijgen tot het complete bedrijfsnetwerk. Wachtwoordbeheer gaat phishing tegen. Aanmeldgegevens worden namelijk nooit automatisch ingevuld op verdachte websites. Zo kunnen medewerkers gemakkelijk bij hun accounts, terwijl de IT-afdeling risico's afdekt.

Extra laag beveiliging met meervoudige verificatie
Met multi-factor authentication voeg je een extra beveiligingslaag toe voor iedere aanmelding. Op die manier kan de IT-afdeling ook op afstand zeker weten dat alleen de juiste mensen toegang krijgen. Met MFA voor programma's, computers en VPN's kunnen scholen met LastPass de beveiliging van ieder toegangspunt garanderen.

Met Identity & Access Management (IAM) wordt de overstap naar organisatiebreed thuiswerken gemakkelijk, omdat medewerkers op een veilige manier toegang hebben tot al hun werk, terwijl de IT-afdeling de controle behoudt.

Beheer de toegang van medewerkers
Ook als medewerkers niet op school aan het werk zijn, moet de IT-afdeling weten wie welke programma's en accounts gebruikt. Met single sign-on (SSO) kan de IT-afdeling gericht toegang tot applicaties verlenen – en de toegang flexibel weer intrekken als dat nodig is. Als toepassingen niet compatibel zijn met SSO is er een wachtwoordbeheerder, die alle overige aanmeldingsgegevens veilig registreert en bewaart.

“LastPass heeft ons geholpen het wachtwoordbeheer aanzienlijk te verbeteren. En een betere wachtwoordbeveiliging draagt zeker bij aan de algemene beveiligingshouding van ons bedrijf. LastPass Enterprise maakt het zo veel gemakkelijker om veilige werkwijzen te hebben en te onderhouden." - Homer Bartlett, Directeur Internal Resources, MailChimp

SLBdiensten is sinds kort Managed Service Provider voor LastPass. Dit model maakt het mogelijk snel en flexibel accounts voor instellingen aan te maken voor gebruik van LastPass Enterprise tegen zeer voordelige educatieve prijzen. Onze educatieve tarieven zijn hiermee meer dan gehalveerd ten opzichte van het traditionele LastPass licentiemodel.

Graag een gratis proefversie van LastPass proberen? Vraag deze dan aan bij onze servicedesk.

Meer informatie over de licentie en prijzen? Klik dan hier.