Altijd een passende onderwijsoplossing

Microsoft Office 365 biedt veel voordelen voor scholen, nu én in de toekomst. Overweegt u met uw onderwijsinstelling de overstap naar Office 365 of heeft u al toegang tot Office 365 maar maakt u er nog niet optimaal gebruik van? Dit zijn de voordelen die dat biedt:

Toekomstbestendig
Office 365 biedt toekomstbestendige oplossingen voor digitale vraagstukken in de lespraktijk.

Alles in één-pakket
In feite is Office 365 een combinatie van een server én een werkplek in de cloud. De server handelt uw e-mail af, slaat uw documenten veilig op en biedt een gezamenlijk samenwerking- en communicatieportaal. De werkplek bestaat uit alle bijbehorende apps zoals Outlook en Office Online, Teams en Sharepoint Team Sites.

Intranetfunctionaliteit
Office 365 bevat een functionaliteit waarmee u vrij eenvoudig een aantrekkelijk en zeer functioneel intranet of projectsite kunt bouwen.

Toegankelijk
Onafhankelijk van uw device kunt u Office 365 gebruiken op uw mobiel, tablet, laptop, PC en Mac. Sterker nog: Office 365 is toegankelijk vanaf elk apparaat met een internetverbinding, waar of wanneer u ook bent.

Lage investeringen
De benodigde investeringen zijn gering, aangezien er geen nieuwe server aangeschaft hoeft te worden. Ook de aankoop van bijbehorende software, back-up en installatiediensten behoort tot het verleden.

Veel waar voor je geld 
In vergelijking met het hosten van een e-mailserver is het werken met Office 365 relatief goedkoop. Voor een gehoste mailbox betaalde u zo’n €25 per maand; voor dat bedrag kreeg u veelal een beperkte opslagruimte van 1 GB. Binnen Office 365 betaalt u zo’n €10 per maand. Voor dat bedrag heeft u de beschikking over onder andere een mailbox van 50 GB, een terabyte aan bestandsopslag, Sharepoint Team sites, een volledig Office-pakket en Skype voor bedrijven.

Stabiel en veilig
Microsoft zorgt voor alle infrastructuur en benodigde updates. De e-mail wordt door uitstekende software gescand en wordt bij twijfel direct tegengehouden of afgeleverd in de map ‘Ongewenste e-mail’ van de eindgebruiker. Op die manier kan de gebruiker direct controleren of de e-mail niet onterecht als spam is aangemerkt zonder hiervoor naar een apart quarantaine portaal te hoeven gaan.

Compatibel
Er zijn geen extra connectors of plug-ins nodig om te kunnen werken met reguliere Office-toepassingen. Zo kunnen documenten rechtstreeks via Word of Excel in de cloud worden opgeslagen.

Maatwerk-abonnementen
U kunt voor bepaalde gebruikers een Office 365-abonnement afsluiten voor alleen e-mail of documenten.

Beheer in eigen hand
Beheerders hebben controle over de centrale data, bijvoorbeeld in het beheer van de datastructuur en toekennen van permissies. Dit is een groot voordeel ten opzichte van Gsuite waar de eindgebruiker hiervoor veelal zelf verantwoordelijk is.