Ga naar content

Wil je aan de slag met de digitale werkplek en Microsoft 365 voor jouw onderwijsinstelling? Bekijk dan het onderstaande stappenplan waarmee je als school zelf kunt beginnen. En heb je ondersteuning nodig? Dan staan de experts van SLBdiensten en onze partner Microsoft Nederland voor je klaar.

  1. Breng de omgeving en wensen in kaart. Waar begin je als het gaat om digitale transformatie van de onderwijsinstelling? Want wat zijn de uitdagingen volgens de afdeling IT? En welke behoeften hebben leerlingen en docenten als het gaat om samenwerken in de cloud? De Onderwijs & Digitalisering Scan van onze partner Breens Network geeft inzicht en duidelijkheid. Aan de hand van een uitgebreide vragenlijst krijg je inzicht in de situatie van jouw school.

  2. Ontdek de DLWO inclusief de onderdelen van Microsoft 365. Of het nu gaat om het inzetten van Teams voor digitaal vergaderen of OneNote voor het uitwerken van aantekeningen: medewerkers en leerlingen hebben een platform nodig voor digitaal leren en (samen)werken. Binnen de DLWO is hiervoor Microsoft 365 beschikbaar. Ontdek de verschillende onderdelen van deze moderne werkplek voor het onderwijs en kijk welke functionaliteiten van Microsoft 365 belangrijk zijn voor jouw school. Dat ontdek je in deze whitepaper voor onderwijsprofessionals.

  3. Stel de juiste vragen en betrek ICT (partners). Hybride onderwijs en digitaal lesgeven zijn niet meer weg te denken uit het onderwijs. Onderwijsinstellingen werken samen met SLBdiensten om werken en leren vanuit de cloud verder vorm te geven. Speciaal voor hen hebben onze experts hebben de veelgestelde vragen omtrent de DLWO en Microsoft 365 verzameld in een blogpost.

  4. Laat je inspireren en bekijk verhalen uit de praktijk. Hoe gaan andere scholen om met digitalisering? Welke lessen hebben zij opgedaan en hoe werken leerlingen en docenten met Teams en aanverwante applicaties? Bekijk de laatste blogs op deze pagina.

  5. Aan de slag. Je kent de wensen van gebruikers en de opbouw van de moderne werkplek. Ook de voordelen en applicaties binnen Microsoft 365 zijn bekend. Oftewel: jouw school is nu helemaal klaar om te starten met Microsoft 365 en het werken met de DLWO. Heb je als school hier hulp bij nodig? Neem dan contact op met het team van SLBdiensten en wij helpen je verder.