Ga naar content

Overweeg je voor jouw onderwijsinstelling gebruik te maken van Microsoft Azure? Lees in dit artikel hoe je dit in 5 relatief simpele stappen zelf kunt bewerkstelligen. SLBdiensten kan je hierbij - als Microsoft partner met de Gold Cloud Platform status - ondersteunen.

  1. Bepaal welke diensten jouw school in Azure wilt gebruiken. Denk hierbij goed na over welke onderwijsbehoeftes jullie school heeft en hoe Azure-diensten hierbij kunnen ondersteunen. Een best-practice die veel scholen gebruiken is om eerst hun huidige IT-omgeving in kaart te brengen middels een Azure Quick Scan.

  2. Maak een globale kostenindicatie met Azure price calculator. Zorg dat je bij het maken van een kosten schatting al gebruik maakt van voordelen als Reserved instances en Azure Hybrid benefit (het inbrengen van 'eigen' server licenties). Hiermee kun je tot wel 72% per Virtuele Machine mee besparen. Meer informatie over Azure Hybrid Benefit en Reserved Instances, neem contact met ons op om jullie voordeel in kaart te brengen.

  3. Deel deze kostenindicatie met SLBdiensten. SLBdiensten heeft een unieke overeenkomst met Microsoft gesloten, waardoor onderwijsinstellingen voordelen binnen een Enterprise agreement op hun licenties kunnen ontvangen. Daarnaast hebben wij ook de mogelijkheid om een CSP-programma aan scholen aan te bieden, waarmee we optimaal kunnen inspelen op de onderwijsbehoeftes van scholen. Wij geven inzicht in de kosten van de verschillende mogelijkheden.

  4. Vraag een Azure subcriptie aan bij SLBdiensten. Om gebruik te maken van Azure heb je een subscriptie (abonnement) nodig. Hier zijn verschillende opties in. Neem hiervoor contact met ons op zodat we de opties kunnen bespreken en er vervolgens voor kunnen zorgen dat de juiste subscriptie aan jullie tenant toegevoegd wordt.

  5. Aan de slag met Azure. Jouw school is nu helemaal klaar om te starten met Azure. Heb je als school hier hulp bij nodig? Neem dan contact met jullie IT partner op of bekijk onze Azure-demo 'Wat kan mijn school in Azure?'.

Service en contact

We staan je graag te woord. Neem contact met ons op als je vragen hebt over Microsoft Azure.