Ga naar content

Overweeg je voor jouw onderwijsinstelling gebruik te maken van Microsoft Azure? Lees in dit artikel hoe je dit in 5 relatief simpele stappen zelf kunt bewerkstelligen. SLBdiensten kan je hierbij - als Microsoft partner met de Gold Cloud Platform status - ondersteunen.

  1. Bepaal welke diensten jouw school in Azure wilt gebruiken. Denk hierbij goed na over welke onderwijsbehoeftes jullie school heeft en hoe Azure-diensten hierbij kunnen ondersteunen. Een best-practice die veel scholen gebruiken is om eerst hun huidige IT-omgeving in kaart te brengen middels een Azure Quick Scan.

  2. Maak een globale kostenindicatie met Azure price calculator. Zorg dat je bij het maken van een kosten schatting al gebruik maakt van voordelen als Reserved instances en Azure Hybrid benefit. Hiermee kun je tot wel 72% per Virtuele Machine mee besparen.

  3. Deel deze kostenindicatie met jullie IT-partner. SLBdiensten heeft een unieke overeenkomst met Microsoft gesloten, waardoor onderwijsinstellingen voordelen binnen een Enterprise agreement op hun licenties kunnen ontvangen. Daarnaast hebben wij ook de mogelijkheid om een CSP-programma aan scholen aan te bieden, waarmee we optimaal kunnen inspelen op de onderwijsbehoeftes van scholen.

  4. Maak een subcription aan binnen Azure CSP-account. Om gebruik te maken van de speciale onderwijsprijzen zal jullie IT-partner dit voor jullie school moeten doen. Bij SLBdiensten kun je deze aanvragen door in te loggen in jullie SLB-account en de licentie aan te vragen.

  5. Aan de slag met Azure. Jouw school is nu helemaal klaar om te starten met Azure. Heb je als school hier hulp bij nodig? Neem dan contact met jullie IT partner op of bekijk onze Azure-demo 'Wat kan mijn school in Azure?'.

Service en contact

We staan je graag te woord. Neem contact met ons op als je vragen hebt over Microsoft Azure.

Visual_servicedesk-zwart-wit.jpg