Ga naar content

Vrijdag 10 maart was de eerste editie van de MIIP-dag voor het primair en voortgezet onderwijs. Een dag bij Microsoft op kantoor georganiseerd door APS IT-Diensten, SLBdiensten en Microsoft. Met ruim 100 aanwezigen was de dag ‘uitverkocht’. In totaal zijn 12 verschillende sessies gehouden. We hebben de presentaties verzameld en voor je op een rij gezet.

Programma en presentaties

Het event was voor onderwijsprofessionals, schoolleiders, IT-beheerders, onderzoekers en onderwijsvernieuwers in het primair en voortgezet onderwijs. De deelnemers lieten zich deze dag inspireren door specialisten en innovatieleiders uit het onderwijs. Het programma was opgebouwd uit 3 tracks:

  1. Lesgeven & leren
  2. Strategie & beleid
  3. Techniek & beheer

In 4 rondes per track kwamen veel verschillende onderwerpen aan bod. Bijvoorbeeld hoe Microsoft privacy borgt en waaraan te denken bij het opstellen van een Cloud strategie. Maar ook hoe Minecraft ingezet wordt om burgerschap te ontwikkelen of hoe Micro:bit 101 bijdraagt aan de ontwikkeling van digitale geletterdheid en de 21ste -eeuwse vaardigheden.

We hebben de presentaties voor je verzameld.

Trust in the cloud

Leerhulpmiddelen met Microsoft tools

Haal meer uit je data met PowerBI

Security & zero trust

Het onderwijs van de toekomst

Laptop SE & Windows 11 SE

Onderwijsinnovatie met het Power Platform

Hybride Onderwijs naar Blended Learning

Azure Cloud Strategie

Minecraft & Burgerschap

Smart Buildings


Wat is MIIP ook al weer?

Met uitdagingen die van invloed zijn op het onderwijssysteem, werken Microsoft, APS IT-diensten, SLBdiensten en onderwijsinstellingen samen aan oplossingen in het Microsoft Innovation & Inspiration Program. Het programma richt zich op drie pijlers:

  • Operationele uitmuntendheid
  • Innovatie in het onderwijs
  • Transformatie van educatie

Het event op 10 maart jl. maakt onderdeel uit van dit programma. Meer weten over het Microsoft Innovation & Inspiration Program? Lees dan deze introductie.

SLBdiensten heeft in de afgelopen periode ook op andere manieren bijgedragen aan dit programma. Onder andere met verschillende events en video's over cloud en security.


Meer informatie

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem contact op met ramon.zuidervaart@slbdiensten.nl, licentiemanager Microsoft bij SLBdiensten.