Ga naar content

Sinds 2022 biedt SLBdiensten DocuFlow aan, de documentoplossing van Documizers. Deze oplossing is gericht op verlaging van de administratieve werkdruk in het onderwijs door werk rondom documenten te vereenvoudigen en te automatiseren.

Femke Nijhof, Partner succes manager bij Documizers: ‘Wij kiezen voor deze samenwerking omdat de onderwijsbranche bij uitstek gebaat is bij documentautomatisering.’ Waarom? Denk eens aan al die documenten en e-mails dagelijks jouw onderwijsinstelling binnenkomen en uitgaan? Dan kom je al snel uit op honderden documenten en e-mails per dag. Al die documenten samen vragen veel tijd en aandacht van medewerkers, omdat ieder document verschillende handelingen vereist: zoals opstellen, contactgegevens opzoeken, opslaan, versturen, ondertekenen, verwerken en archiveren. Het digitaliseren en automatiseren van deze repeterende werkzaamheden is een belangrijke stap in verlaging van de administratieve werkdruk.


SLBdiensten over het belang voor het onderwijs

‘Dankzij de nieuwe bemiddelingsovereenkomst tussen Documizers en SLBdiensten kunnen onderwijsinstellingen de komende jaren op een voordelige wijze documentstromen automatiseren. Met DocuFlow is het mogelijk een workflow in te richten direct vanuit Office-applicaties (Outlook, Word, Excel) en daarmee te zorgen voor tijdsbesparing, werkdrukverlaging en vervolgens ook kostenbesparing’, aldus Licentie manager Pieter Oosterhof van SLBdiensten.


Meer over DocuFlow

DocuFlow is een online platform waarmee je documenten en e-mails kan genereren en verwerken. DocuFlow giet alle documenthandelingen in één documentproces en verbindt de bijbehorende applicaties aan elkaar. Zo wordt het genereren, versturen, digitaal ondertekenen en archiveren van bijvoorbeeld arbeidsovereenkomsten, formulieren, inkoopopdrachten en verklaringen een fluitje van een cent.

Naast het verlagen van de administratieve werkdruk biedt DocuFow ook voordelen als:

  • Professionalisering van de communicatiestromen;
  • Standaardisatie en uniforme werkwijze;
  • Voorkomen van (menselijke) fouten;
  • Inzicht in documentstromen;
  • Centraal beheer van sjablonen, processen en documenten.


Partnerschap met Documizers

Pieter Oosterhof, SLBdiensten: ‘Documizers is voor ons een belangrijke partner op het gebied van documentautomatisering. De organisatie staat bekend om z’n kennis van documentprocessen, het persoonlijk contact en de korte lijnen.’ Ook wel fijn, de organisatie is gevestigd in Houten. Dus gewoon bereikbaar tijdens kantooruren én in de Nederlandse taal. ‘Dat is belangrijk voor onze klanten’, aldus Pieter.

Meer informatie over Documizers en Docuflow