Ga naar content

Bouwen, Wonen en Interieur (BWI) is een van de profielen (richtingen) die leerlingen op het vmbo kunnen volgen. Het 3D tekenprogramma SketchUp wordt veel gebruikt voor het aanleren van 3D tekenen in BWI. Wil je als docent aan de slag met SketchUp maar wil je ook graag een cursus volgen? Dat kan. Het is zelfs mogelijk een lespakket aan te schaffen voor je leerlingen. Dit lespakket is specifiek voor het profiel BWI ontwikkeld.

Totaal SketchUp pakket voor de docent en de leerlingen:

  • SketchUp licenties
  • Tweedaagse cursus voor de docent
  • Lespakket SketchUp & BWI voor de leerlingen

SketchUp licenties

Via SLBdiensten kun je licenties aanschaffen vanaf € 28* per computer per jaar. Dit zijn netwerk licenties voor concurrent use. Een licentie op naam is al aan te schaffen vanaf € 46* per gebruiker per jaar. Meer informatie is te vinden via SLBdiensten.

* Hiervoor geldt een minimum van 10 licenties, prijzen onder voorbehoud van wijzigingen excl. btw

Cursus voor de docent

Via bijscholingvmbo.nl kun je een voordelige tweedaagse cursus SketchUp volgen. Na de training ben je in staat je ideeën naar 3D te vertalen. Ben je opzoek naar een cursus bij jou op school en ben je met minimaal 4 docenten neem dan contact met ons op.

Lespakket SketchUp & BWI voor de leerlingen

Leerlingen leren 3D tekenen aan de hand van de vaardigheden en begrippen uit het profiel BWI. 3D tekenen wordt steeds belangrijker want zonder 3D is er bijvoorbeeld geen Virtual Reality, geen 3D printen en gaat ontwerpen in het algemeen minder efficiënt.

Het lespakket SketchUp & BWI is specifiek voor het profiel BWI ontwikkeld op basis van:

  • SketchUp gerelateerde leerdoelen: wat heb je nodig om met SketchUp te werken. Zoals hoe teken je een rechthoek en hoe verplaats ik een object.
  • Wat moet een vmbo leerling kunnen maken en welke begrippen moet hij kennen.
  • Praktijk gerelateerde opdrachten waarbij de platform leden gebruik kunnen maken van opdrachten die in het lespakket zitten

Nieuwsbrief SLB - Bouwplaats.jpg

Gebruik je de leermiddelen van het Platform vmbo BWI? Dan kun je eenvoudig (gratis) toegang krijgen tot het lespakket. Stuur een mail naar platform@vmbo-bwi.nl met de vraag of het lespakket opengesteld kan worden. Zij zullen vervolgens de cursus koppelen aan jouw schoolomgeving in BWInet. Licenties voor leerlingen zijn in de webshop van het Platform te bestellen onder het kopje 'SketchUp'.

Ben je geen lid van het platform en wil je toch alvast kijken wat het lespakket inhoudt klik dan hier.


Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met onze ServiceDesk via 020-4201396 of sandra.fiege@slbdiensten.nl