Ga naar content

Veilig mailen is een must voor onderwijsinstellingen. Je hebt immers te maken met veel privacygevoelige data. Stel je medewerkers dan ook in staat om echt veilig te communiceren met Zivver vanuit Microsoft 365 (en Gmail) dankzij ongeëvenaarde encryptie, contextuele, door machine learning (ML) aangestuurde bedrijfsregels en veilige bestandsoverdracht.


Naadloze integratie met Outlook

Zivver integreert met Outlook om robuuste communicatiebeveiliging eenvoudig te maken – zonder bestaande workflows of processen te veranderen – in de cloud, op de werkvloer en op elk apparaat.

Zivver integreert ook naadloos met de Google-omgeving.


Hoe Zivver digitale communicatie met Microsoft 365 beveiligt

Zivver voorkomt gegevensverlies en ondersteunt de naleving van onder andere de AVG en NTA 7516.

  1. Voor het verzenden: Gebruikers in realtime waarschuwen voor mogelijke fouten, met contextuele, door ML gestuurde bedrijfsregels.
  2. Tijdens het verzenden: Bescherming van e-mails en bestanden tegen ongeoorloofde met geavanceerde encryptie.
  3. Na het verzenden: Direct intrekken van e-mails en bijlagen, toegangscontrole en gegevensregistratie.


Contextuele machine learning

Zivver maakt gebruik van door ML gestuurde bedrijfsregels om inhoud te classificeren en fouten te identificeren in Microsoft 365, voordat e-mails worden verzonden. Verzenders worden gewaarschuwd in het geval van potentiële fouten, zoals onjuist toegevoegde ontvangers door de functie ‘automatisch invullen’, verkeerde bijlages voor een specifieke ontvanger, en de aanwezigheid van gevoelige gegevens.


Beveiliging in één klik of zonder klik

Het beveiligen van digitale communicatie zou geen moeite moeten kosten. Met Zivver kies je zelf wanneer je welk beveiligingsniveau toepast.


Geen sleutels, geen toegang

In tegenstelling tot M365 werkt Zivver op basis van een strikt “zero-knowledge”-beleid.

Berichten worden asymmetrisch versleuteld, en we slaan geen klantensleutels of afgeleiden op om ze te kunnen decoderen. Er worden alleen versleutelde gegevens op schijf opgeslagen, waardoor het onmogelijk is voor Zivver om de inhoud van berichten te bekijken. Dit betekent dat alleen de verzender en de ontvanger toegang hebben tot de gegevens en deze kunnen decoderen.


Semantisch-bewuste, op maat gemaakte beveiligingsniveaus

Contextuele ML leert van gebruikersgedrag om in realtime waarschuwingen te geven in het geval van potentiële gegevenslekken.

Semantisch-bewust: Zivver waarschuwt gebruikers voor gevoelige en persoonlijk identificeerbare gegevens, onjuiste ontvangers en meer, op basis van de gevoeligheid van je inhoud en detectie van de instellingen van de ontvanger.


Betrouwbaar intrekken van berichten

Een specifieke vereiste van AVG: Zivver stelt gebruikers in staat om de toegang tot een foutief verzonden e-mail onmiddellijk te beperken, op elk gewenst moment. Als het bericht wordt ingetrokken voordat de ontvanger het heeft geopend, kan Zivver garanderen dat een eventueel datalek is ingedamd. In tegenstelling tot M365 werkt de intrekfunctie van Zivver voor ontvangers met elk soort e-mailclient, en kunnen gebruikers vervalperiodes instellen om de toegang voor ontvangers te beheren, zelfs na verzending.


Aangetekende post, maar dan slimmer

Het traceren en bewijzen van de aflevering van belangrijke, gevoelige of tijdkritische communicatie is voor velen van ons van essentieel belang. Met Zivver kunnen je documenten digitaal worden verzonden met een geregistreerd en geverifieerd bewijs van aflevering.


Snelle implementatie in vergelijking met Microsoft 365 A5

Als je de risico’s van je e-mailinterface wilt indammen, kunnen de nieuwe A3 en A5 van Microsoft overkill zijn vanwege organisatiebrede veranderingen in de manier waarop mensen werken. Zivver maakt in combinatie met een M365 A1- of A3-licentie veilig werken mogelijk met minimale verstoring van de werkzaamheden.


Verstuur elk type bestand tot 5 TB, ook vanuit Outlook

Met Zivver kun je elk type bestand tot 5 TB vanuit M365 versturen. Je hoeft niet langer aan de slag met sites voor bestandsoverdracht en geniet zo van efficiëntie.


Intelligente, eenvoudige compliance

Ons dashboard en onze auditlogs bieden een uitgebreid overzicht van e-mailactiviteiten, zodat je snel kunt handelen als er zich een incident voordoet.


Eenvoudig voor zowel de verzender als de ontvanger

Met een eenmalige aanmelding zijn werknemers onmiddellijk ingelogd in Zivver, als ze inloggen op hun werkstation. Hierdoor blijft de vertrouwdheid met Microsoft behouden op het werk, thuis of onderweg. Bovendien hoeven ontvangers geen account aan te maken of software te downloaden om een beveiligde e-mail van Zivver te openen. We houden het voor iedereen eenvoudig.


Eenvoudig voor beheerders

Onze nauwkeurig afgestemde out-of-the-box bedrijfsregels vereenvoudigen gegevensclassificatie - het categoriseren van gegevens op basis van gevoeligheid en bedrijfsimpact om risico's te identificeren - onmiddellijk. En de oplossing kan met minimaal onderhoud worden ingezet. De proactieve meldingen van Zivver maken het tot een oplossing die werknemers ook daadwerkelijk willen gebruiken, waardoor er sprake is van een organisatiebrede beveiligingsstijl.

Wil je meer informatie over Zivver en veilig mailen? Ga naar de productpagina van Zivver. Of neem contact op met licentiemanager Pieter Oosterhof via pieter.oosterhof@slbdiensten.nl of 020-8888166.

Terugkijken webinar: Veilig mailen in het onderwijs

Het belang van veilig mailen in het onderwijs is groot. Uiteraard vanwege de AVG en NTA 7516. Maar nog belangrijker, we hebben te maken met de data van een kwetsbare doelgroep. Daar moeten we heel zorgvuldig mee omgaan. Tijdens dit opgenomen webinar vertellen we hoe je dit aanpakt.