Ekco Nederland

Ekco is al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in cloud. Ekco biedt een breed pakket aan oplossingen allemaal gebaseerd op 'proven technology'. Zo levert Ekco Back-up en Disaster Recovery oplossingen voor zowel on-premise als virtuele omgevingen, producten en diensten in zowel de public cloud (AWS, Azure, Google), de Ekco cloud of een hybride cloud.

Speciaal voor onderwijsinstellingen heeft Ekco de volgende diensten ontwikkeld:

 • Microsoft 365 Back-up
 • Google Suite Back-up;
 • Back-up van lokale servers naar Ekco Cloud.

Prijsinformatie

U kunt de prijsinformatie van dit product bekijken als u ingelogd bent.

U kunt inloggen op een tablet, notebook of desktop computer.

Logo Ekco

Categorie

Backup

Productinformatie

Microsoft 365 & Google Suite back-up

Steeds meer onderwijsinstellingen verschuiven richting het gebruik van Microsoft 365 of Google Suite. Daarmee groeit ook de waarde van de data op dit platform.

Herken je deze vragen?

 • Voorheen organiseerden wij de back-ups op locatie. Hoe gaan wij nu om met diensten die volledig in de ‘cloud’ draaien?
 • Hoe zorgen wij er nu voor dat alle data die in Microsoft Exchange, OneDrive en SharePoint of Google Suite staat voor iedereen overal en altijd beschikbaar is? Kunnen wij het permitteren om data kwijt te raken?
 • Onze data is veilig bij Microsoft en/of Google, toch? Waar liggen nu echt de verantwoordelijkheden voor wat betreft back-up van onze data?

 De zekerheid die Ekco Microsoft 365 en Google Suite back-up je geeft:

 • Eenvoudig prijsbeleid: één bedrag per medewerker per maand, inclusief storage en licenties (Fair Use Policy);
 • Ekco’s unieke klant portaal geeft je inzicht vanuit een veilige locatie en stelt jou in staat om het back-up proces te configureren, beheren en te bewaken. Met een overzichtelijke rapportage krijg je direct inzicht in de back-up status en de gebruikte/vrije opslagcapaciteit van je organisatie;
 • Voldoe aan wet- en regelgeving. Ekco is ISO 27001 gecertificeerd; 
 • Met de Ekco back-up krijg je de bekende functionaliteiten met de flexibele restore en export opties; net zo eenvoudig als met een traditionele on-premise back-up.
 • 24/7 support. Naast de selfservice mogelijkheden in het Ekco klant portaal staat onze supportafdeling 24/7 voor je klaar om je te helpen bij een calamiteit (telefonisch of e-mail);

Server Back-up

Niet alles gaat/kan over naar de cloud, dat begrijpen wij bij Ekco. Voor een off-site back-up van je lokale servers kun je bij ons terecht.

Wij bieden onderwijsinstellingen de mogelijk om een back-up van je lokale servers te maken naar de cloud te maken. Je data staat veilig op het Ekco storage platform. Onze storage platformen staan in lokale datacenters. Wij gebruiken hiervoor de producten van Veeam.

Je kunt zelf de back-ups inrichten en beheren zoals je wilt, rapportages maken en restores uitvoeren. Over het platform hoef je jezelf niet druk te maken, dat doen onze specialisten!

De zekerheid die Ekco Server back-up je geeft

 •  Eenvoudig prijsbeleid: pakketten (op basis van aantal servers en storage) voor een vast bedrag per maand, inclusief licenties;
 •  Gebaseerd op de bewezen technologie van Veeam;
 •  Toepasbaar op zowel fysiek/virtueel. Volledige image backup van je machine maar ook mogelijk een file level restore te doen;
 •  Toegang via portaal geeft je inzicht vanuit een veilige locatie en stelt jou in staat om het back-up proces te configureren, beheren en te bewaken. Met een overzichtelijk rapportage krijg je direct inzicht in de back-up status;
 • 24/7 support. Naast de selfservice mogelijkheden in het back-up portaal staat onze supportafdeling 24/7 voor je klaar om je te helpen bij een calamiteit;

 Meer informatie https://www.ek.co/nl/diensten/protect/cloud-backup


Contact opnemen

Onze servicedeskmedewerkers beantwoorden graag al uw vragen over deze overeenkomst.

servicedesk@slbdiensten.nl
020 - 420 13 96

Licentiedetails

Licentiejaar en einddatum

Looptijd van de licentie is 1 jaar na aanschaf. Daarna maandelijks opzegbaar.

Licentievorm

Gebruikerslicentie

Voor een jaarlijkse licentievergoeding per eenheid (bijv. persoon, server of processor) verkrijgt u het gebruiksrecht op de software voor instellingsgebruik. Recht op thuisgebruik door studenten en/of medewerkers verschilt per overeenkomst.

Hoe de software geleverd wordt

Het opzetten van de back-up omgeving is in 10 minuten gebeurd.

Ondersteuning

Nederlandstalige support, 24/7. Naast de selfservice mogelijkheden in het Ekco klant portaal staat de Ekco supportafdeling 24/7 voor je klaar om je te helpen bij een calamiteit.

Administratie- en coördinatiekosten

Er worden administratiekosten in rekening gebracht. Log in voor meer informatie.

 
Blijf op de hoogte van onze nieuwste software, trainingen en overige activiteiten