Ga naar content

Onze missie is om leerlingen, studenten en docenten vaardiger te laten worden met ICT. Dit doen wij door certificeringstrajecten te faciliteren die ingezet kunnen worden in het onderwijs. We helpen en begeleiden scholen die deze certificeringstrajecten willen opzetten.

Wat betekent certificeren bij SLBdiensten:

Binnen het programma vallen alle activiteiten waarmee je kennis opdoet over de bekende software en programma’s van Microsoft, Adobe en Cisco. Iedere training die je volgt, kun je naar wens afsluiten met een examen, waarmee je een wereldwijd erkend certificaat behaalt. Niet alleen leren dus, maar ook certificeren.

Op dit gedeelte van de site bieden we vooral (gratis) lesmateriaal aan dat je voorbereidt op het examen en je vindt er proefexamens en examenvouchers waarmee je het certificeringsexamen kunt doen. Met het behalen van een certificaat, toon je aan goed te kunnen werken met het betreffende product. Dit is interessant voor studenten, maar zeker ook voor docenten én onderwijsondersteunendpersoneel; van ICT-medewerkers tot het medewerkers van het secretariaat.

Bekijk onze shop om examenvouchers aan te schaffen!


Waarom kiezen voor een certificaat?

  • Goede voorbereiding voor studenten die op stage gaan of de arbeidsmarkt betreden
  • Voorsprong voor studenten op hun leeftijdsgenoten
  • Goede bijscholing voor docenten en OOP
  • CV-verrijking met wereldwijd erkende certificaten
  • Efficiëntere werkwijze
  • Grotere professionele betrokkenheid
  • Zeer betaalbare (vaak zelfs gratis) manier om kennis te vergaren en officieel te maken.


Ons aanbod:

Op dit moment bieden wij lesmateriaal en certificering op verschillende niveaus aan voor Microsoft- en Adobe-producten. Deze certificeringsgebieden zijn:

Wij zijn daarnaast bezig met het ontwikkelen van nieuwe certificeringstrajecten. Denk hierbij aan certificering in digitale vaardigheden voor leerlingen (IC3) en het ontwikkelen van game apps (Unity).

Meest gekozen:

Microsoft Office Specialist (MOS)

Dit Leren & Certificeren programma biedt een breed scala aan (gratis) e-learnings en aanvullend cursusmateriaal aan, waarmee leerlingen zich kunnen voorbereiden op het behalen van een internationaal erkend Microsoft Office Specialist (MOS)-certificaat.

Cisco NetAcad

Cisco Networking Academy biedt IT en Digitale Netwerk Cursussen voor mbo-, vo- en hbo-scholen in een online leerplatform (NetAcad). De NetAcad identificeert en ontwikkelt de vaardigheden die mensen en bedrijven nodig hebben om te excelleren in een digitale economie.

Microsoft Certified Professional (MCP)

Werk jij veel met Microsoft-producten en wil je jouw kennis kunnen aantonen? Doe dan een examen en behaal het internationaal erkende MCP-certificaat. Hiermee mag je de titel Microsoft Certified Professional op je CV zetten. Dit geeft je een flinke streep voor op anderen tijdens sollicitaties.

Praktijkverhaal: Emelwerda College start met Office 365-certificeringen

Het Emelwerda College in Emmeloord koos aan het begin van het schooljaar 2019/2020 voor Microsoft Office 365 certificeringstrajecten in Word en PowerPoint. Zo’n 164 eerstejaars leerlingen begonnen met Word en gingen na een half jaar door met PowerPoint. “Voor eerstejaarsleerlingen is zo’n certificeringstraject wel een grote uitdaging.”

Klik hier en bekijk de volledige case:

Ontdek de voordelen van onze certificeringstrajecten voor Microsoft Office Specialist (MOS) in de praktijk. Download de onepager opdeze pagina:

Microsoft Office Specialist (MOS):

De 3 bekendste programma’s van Office 365 – samen met Outlook – zijn ongetwijfeld Word, Excel en PowerPoint. Beheersing van deze programma’s is dan ook een absolute pré, zowel op het werk als privé. De werkvorm is een altijd combinatie van presentatie, demonstratie en het ervaren van verschillende
functionaliteiten van Word, Excel of PowerPoint en de functionaliteit van apps die relevant zijn voor het
onderwijs, lesgeven en persoonlijke effectiviteit. De deelnemers gaan dus zelf aan de slag.

Een aantal ervaringen op een rij:
“Je wordt duidelijk en stapsgewijs door de trainer meegenomen in materie die ik als deelnemer begrijp.”
“ Het certificaat en de badge zijn echt de bekroning op het harde werk.”

Vragen of direct contact?

Onze collega's staan voor je klaar. Neem contact op met de servicedesk van SLBdiensten per e-mail of telefonisch en we helpen je verder.