Ga naar content

SLBdiensten organiseert praktijkgerichte, voor het onderwijs specifieke trainingen, die de docenten de handvatten geven om op een leuke en effectieve manier de digitale vaardigheden van hun leerlingen te verbeteren. Op deze pagina vind je de trainingen gericht op programmeren en creëren.

21e eeuwse vaardigheden als uitgangspunt

In onze trainingen gaan we uit van het model van de 21e eeuwse vaardigheden met 11 competenties, die leerlingen nodig hebben voor de maatschappij van de toekomst. Wij zoomen daarbij in op ICT basisvaardigheden en Computational thinking. Maar ook op Creatief denken en Probleem oplossen. SLBdiensten ondersteunt docenten die in de klas deze competenties willen behandelen.


Voorbereid voor de klas

De trainingen zijn bedoeld om de deelnemer voor te bereiden op de behandeling van de stof in de klas. De nadruk ligt daarbij op het werken aan doelgerichte opdrachten, die de leerlingen in staat stellen om op een structurele manier het programma onder de knie te krijgen. Uiteraard krijgt de deelnemer aan de training daarnaast ook een goed beeld van de mogelijkheden.

Trainingsaanbod

Minecraft in de klas

Wat kun je nu daadwerkelijk doen met Minecraft en hoe werkt het? Door allerlei nieuwe ontwikkelingen is Minecraft Education een perfecte aanvulling voor het onderwijs geworden.

We maken je wegwijs in Minecraft Education. We brengen je op de hoogte van de technische details zoals hardware, licenties, software maar ook hands-on naar het gebruik in de klas. Wat moet ik als leraar weten van Minecraft? Hoe zorg ik dat ik als leraar in controle blijf? Maar ook kijken we naar kant en klare lesvoorbeelden en hoe die aangepast kunnen worden naar jouw wensen. Uiteraard delen onze ervaren trainers tijdens de training graag praktische tips en tricks.

Digitale Vaardigheden

Minecraft en de Micro:bit worden steeds breder ingezet in het onderwijs. maar wat kun je hier nu mee als leraar. We leren je hoe je hiermee aan de slag kunt in de les en welke leerdoelen er behaald kunnen worden.

We maken je wegwijs in Minecraft Education. We brengen je op de hoogte van de technische details zoals hardware, licenties, software maar ook hands-on naar het gebruik in de klas. Daarnaast maken we een begin met computable thinking door middel van de Micro:bit. Het leren van programmeren is één van de digitale vaardigheden die een grotere rol in het onderwijs zal gaan spelen. Wij maken je wegwijs met de mogelijkheden van de Micro:bit en hoe dit een verrijking kan zijn in het klaslokaal.

3D Printen in de klas

3D Printers worden steeds eenvoudiger en beter toepasbaar binnen het onderwijs. Je kunt de fantasie van de kinderen niet meer alleen prikkelen maar nu ook tastbaar maken. Door het gebruik van 3D Printers kan het wereldbeeld veranderen. Industrieën kunnen ontstaan en verdwijnen door de toepasbaarheid van deze technologie. We maken kennis met nieuwe innovaties die ook toepasbaar zijn in het onderwijs.

De training begint met een praktisch deel hoe de 3d printer werkt en hoe je de eerste modellen kunt printen. Daarnaast gaan we aan de slag met verschillende programma’s om zelf 3d modellen te kunnen maken. Tijdens de training gaan we ook de eerste 3d modellen printen.

Esports

Esports in educatie? Jazeker! Esports is veel meer dan alleen maar gamen en vindt zijn weg binnen het onderwijs. We behandelen tijdens de training alle onderdelen die met Esports te maken hebben. Wat is de toegevoegde waarde binnen het onderwijs? Wat heb ik nodig om Esports te faciliteren binnen de school? Maar ook gaan we dieper in op het belang van Esports en welke doelen leerlingen ermee kunnen behalen. We laten zien in welke vormen het binnen jouw eigen school ingezet kan worden en uiteraard gaan we actief met Esports aan de slag, want Esports is iets wat je moet ervaren.

  • Wat is de toegevoegde waarde van Esports binnen de school
  • Wat zijn belangrijke aandachtspunten om het succesvol te maken
  • Hoe start ik met Esports (wat heb ik nodig)
  • Hoe gebruik ik Minecraft Education binnen Esports
  • Welke vormen van Esports zijn er (welke games)
  • Hoe organiseer ik een competitie (of kan ik mee doen aan een competitie)

En nog veel meer……


Voorwaarden trainingen

  • Al vanaf 6 deelnemers is het interessant om de mogelijkheden van een training bij jullie op locatie te bespreken. Per training bepalen we een maximaal aantal deelnemers, zodat het voor iedereen interessant blijft.
  • De cursusdata en cursustijden worden samen met jullie bepaald. Het kan overdag maar bijvoorbeeld ook in de middag/avond.
  • Prijs voor een dag training is € 1.195 per trainer excl. btw en reiskosten.
  • Prijs voor een halve dag training is € 845 per trainer excl. btw en reiskosten.

Vragen of direct contact?

Onze collega’s staan voor je klaar. Neem contact op per e-mail of telefonisch en we helpen je verder.