Ga naar content

Hoe richt je als school de digitale leer- en werkplek in de praktijk in? Met de keuze voor Microsoft 365 zet jouw onderwijsinstelling de eerste stap. Profiteer van krachtige applicaties als Teams, Sharepoint, OneNote en vele anderen. SLBdiensten is dé partner voor het werken met Microsoft 365 in het onderwijs.

SLBdiensten: de partner voor Microsoft 365

Klaar om de stap naar Microsoft 365 te maken? In dat geval is SLBdiensten de aangewezen partner om de onderwijsinstelling daarbij te helpen. Samenwerken met SLBdiensten betekent namelijk:

Efficiënte partner
Profiteer van een efficiënte partner met scherpe, inzichtelijke pricing en directe lijnen met leverancier Microsoft Nederland.

Ontzorging
Volledige ontzorging bij het organiseren en beheren van licenties. Onze servicedesk is beschikbaar bij support-vragen.

Ruime ervaring in onderwijs
Kiezen voor een partner met decennialange ervaring binnen de onderwijsmarkt die bekend is met de impact van digitalisering op het onderwijs.

Voordelen Microsoft 365 voor onderwijs:

Alles in één-pakket
In feite is Office 365 een combinatie van een server én een werkplek in de cloud. De server handelt e-mail af, slaat documenten veilig op en biedt een gezamenlijk samenwerking- en communicatieportaal. De werkplek bestaat uit alle bijbehorende apps zoals Outlook en Office Online, Teams en Sharepoint Team Sites. Deze (en andere applicaties) maken onderdeel uit van de DLWO.

Stabiel en veilig
Microsoft zorgt voor alle infrastructuur en benodigde updates. De e-mail wordt door uitstekende software gescand en wordt bij twijfel direct tegengehouden of afgeleverd in de map ‘Ongewenste e-mail’ van de eindgebruiker. Op die manier kan de gebruiker direct controleren of de e-mail niet onterecht als spam is aangemerkt zonder hiervoor naar een apart quarantaine portaal te hoeven gaan.

Toegankelijk
Onafhankelijk van uw device kunt u Office 365 gebruiken op uw mobiel, tablet, laptop, PC en Mac. Sterker nog: Office 365 is toegankelijk vanaf elk apparaat met een internetverbinding, waar of wanneer u ook bent.

Beheer in eigen hand
Beheerders hebben controle over de centrale data, bijvoorbeeld in het beheer van de datastructuur en toekennen van permissies. Dit is een groot voordeel ten opzichte van Gsuite waar de eindgebruiker hiervoor veelal zelf verantwoordelijk is.

Lage investeringen
De benodigde investeringen zijn gering, aangezien er geen nieuwe server aangeschaft hoeft te worden. Ook de aankoop van bijbehorende software, back-up en installatiediensten behoort tot het verleden.

Waarom kiezen scholen voor SLBdiensten:

  • Profiteer van een totaalpakket met de digitale leer- en werkomgeving én het krachtige Microsoft 365 platform;
  • Toegang tot een netwerk van partners voor diverse oplossingen op gebied van security, cloud, toetsing & examinering en meer;
  • Experts met een achtergrond in zowel het onderwijs als ICT begrijpen wat er speelt op de onderwijsinstelling;
  • Producten en licenties kunnen worden gekoppeld met bestaande systemen voor eenvoudige implementatie;
  • Veelzijdig aanbod van software en licenties tegen een scherpe prijs.

Case DLWO met Microsoft 365 bij Regio College

Het Regio College uit Zaandam profiteert van een digitaal samenwerkingsplatform voor leerlingen, docenten en medewerkers. Zo loopt de onderwijsinstelling voorop als het gaat om digitalisering. Hoe is dit project verlopen en wat zijn de 'lessons learned'?

Stappenplan voor digitalisering

Ga direct aan de slag met de digitale werkplek en Microsoft 365 voor jouw onderwijsinstelling. Bekijk het stappenplan speciaal voor onderwijsbestuurders en ICT'ers op deze pagina.

Service en contact

We staan je graag te woord. Neem contact met ons op als je vragen hebt over Azure.