expertisecentrum

Heb je een vraag of wil je meer weten over ons aanbod binnen Azure? Neem dan contact op met onze Azure-expert Ramon Zuidervaart.

Azure, de public cloud van het onderwijs

Azure public cloud en onderwijs, een ideale combinatie. Of je nu als school onderwijsdoelen als hybride onderwijs of gepersonaliseerd leren nastreeft. Een flexibele infrastructuur voor jullie IT omgeving is altijd wenselijk, zeker sinds alle veranderingen in het onderwijs na Corona. Hierdoor zien we dat veel scholen meer gebruik zijn gaan maken van infrastructuur in de cloud en minder lokaal. Scholen kiezen hiervoor om afstandsonderwijs mogelijk te maken vanwege de flexibiliteit, schaalbaarheid die een public cloud oplossing biedt. Daarnaast wordt jouw school ook minder afhankelijk van hun IT-leverancier. Stuk voor stuk allemaal voordelen van Azure Public Cloud.

Bij SLBdiensten (en binnen Breens Network) bieden wij ondersteuning aan bij het hele thema Cloud migratie. Van advies en licenties tegen speciale onderwijsprijzen, tot migratie en beheer. Wij zijn gespecialiseerd in Cloud migraties voor het onderwijs door onze uitgebreide ervaring met het primaire onderwijsproces en gedegen kennis in het secundaire IT-proces.

De voordelen van Azure op een rij

 • Toekomstbestendig – makkelijk bij/af te schalen
 • Kosten efficiënt – Betaal alleen voor wat je gebruikt.
 • Veilig – Microsoft heeft uitgebreide veiligheidssystemen
 • Autonoom – Zelf eigenaar van omgeving en dus onafhankelijk van IT-partner.
 • Betrouwbaar – 99.9% up time
 • Gebruiksklaar – Microsoft verzorgt de infrastructuur
 • Goede integratie – met andere Microsoft services zoals Office 365
 • Uitgebreide support – 5 verschillende support niveaus afgestemd op jullie school hun behoefte.
 

Azure zelf gebruiken in 5 stappen


1. Bepaal welke diensten jouw school in Azure wilt gebruiken. Denk hierbij goed na over welke onderwijsbehoeftes jullie school heeft en hoe Azure diensten hierbij kunnen ondersteunen. Een best-practice die veel scholen gebruiken is om eerst hun huidige IT omgeving in kaart te brengen middels een Azure Quick Scan.

2. Maak een globale kostenindicatie met Azure price calculator - Zorg dat je bij het maken van een kosten schatting al gebruik maakt van voordelen als Reserved instances en Azure Hybrid benefit. Hiermee kun je bijv. tot wel 72% per Virtuele Machine mee besparen.

3. Deel deze kostenindicatie met jullie IT-partner - SLBdiensten heeft een unieke overeenkomst met Microsoft gesloten waardoor onderwijsinstellingen voordelen binnen een Enterprise agreement op hun licenties kunnen ontvangen. Daarnaast hebben wij ook de mogelijkheid om een CSP programma aan scholen aan te bieden. Waarmee we optimaal kunnen inspelen op de onderwijsbehoeftes van scholen.

4. Maak een subcription aan binnen Azure CSP account - Om gebruik te maken van de speciale onderwijsprijzen zal jullie IT-partner dit voor jullie school moeten doen. Bij SLBdiensten kun je deze aanvragen door in te loggen in jullie SLB-account en de licentie aan te vragen.

5. Aan de slag met Azure  - Jouw school is nu helemaal klaar om te starten met Azure. Heb je als school hier hulp bij nodig, neem dan contact met jullie IT partner op of bekijk onze Azure demo - Wat kan mijn school in Azure?

Voordelen Azure via SLBdiensten (en Breens Network)

 • Directe lijnen met Microsoft en mogelijkheid voor scholen om gebruik te maken van enterprise agreement. Via onze exclusieve Enterprise agreement met Microsoft kunnen wij scholen een subscriptie bieden die onder de aanbestedingsregels valt. Wat nergens anders in de markt voor VO scholen beschikbaar is. Uiteraard verschillen prijzen per situatie, maar wil jij weten hoeveel voordeel jouw school kan krijgen, neem dan contact met ons op.

Voordelen unieke Enterprise agreement Microsoft via SLBdiensten

- Je valt onder de AVG bescherming die de Nederlandse overheid met Microsoft heeft afgesproken.
- Als school geen zorgen meer over aanbestedingen die tijdrovend en belastbaar voor jullie onderwijsinstelling.
 • Specifiek gericht op het onderwijs – Wij werken al 20+ jaar exclusief voor het onderwijs en zijn dus bekend met de specifieke behoeftes van scholen. Zo hebben wij bijv. veel ervaring met het ondersteunen van scholen bij het maken van een business cases voor het gebruik van Azure. Daarnaast hebben wij  een uitgebreide technische kennis van Azure en zijn wij Microsoft Gold partner cloud waardoor we ook over directe lijnen met Microsoft beschikken.
 • Onafhankelijk en scholen in controle -Als SLBdiensten zijn wij onafhankelijk en zijn scholen zelf in controle over hun Azure omgeving. Wij werken niet met een zogenaamde partner lock-in. Jouw school heeft alle vrijheid om bijv. een eigen migratie -of beheerpartner te kiezen. Uiteraard kunnen wij door ons uitgebreide netwerk wel ondersteuning bieden bij meerdere behoeftes.

Diensten SLBdiensten (en Breens Network)

 • Advies in gebruik AzureHulp bij het uitzoeken welke diensten passen bij mijn school hun onderwijsbehoefte. Eventueel aangevuld met een Azure Quick Scan waarbij onze partner IT-Workz de IT omgeving van jullie school in kaart brengt.
 • Licentie - Via onze unieke overeenkomst met Microsoft kunnen wij scholen zowel een Enterprise agreement als CSP programa aanbieden met de nodige voordelen per pakket.
 • Uitgebreide support – Van technische ondersteuning tot kostencalculatie en hulp bij het maken van een business case. Voor alle (specifieke) vragen die jouw school heeft zijn wij direct beschikbaar.
 • Partner services via Breens Network – Via onze diverse partners zijn wij in staat om bij elke Azure hulpvraag ondersteuning aan scholen te bieden. Van migratie tot beheer en licenties tot cursussen staat hele Kofschip Groep staan direct voor jullie school klaar.

Voorbeeld uit het onderwijs

VO Haaglanden - Bestuursbureau van Stichting VO Haaglanden kiezen in hun zoektocht naar vrijheid, gebruiksgemak en innovatie voor Microsoft Azure. Lees het verhaal van Jeroen Doornbos, beleidsmedewerker ICT, en ontdek hoe de Azure public cloud hen bevalt. 

Relevante Azure-artikelen