Over STEAM Cup Challenge

STEAM is de Engelse afkorting van Science, Technology, Enginering, Arts and Mathematics. Door middel van de ‘A’ die staat voor ‘arts’, leren studenten hoe zij op een creatieve manier met bètavakken aan de slag kunnen. STEAM is een term die we steeds vaker horen en met de STEAM Cup Challenge kunnen docenten er op een makkelijke, laagdrempelige manier mee starten in de klas.

Docenten die de uitdaging aandurven, krijgen een training aangeboden waarin zij kennismaken met de werking van de Micro:bit en MakeCode. Zij krijgen een heel pakket aan spullen waarmee zij direct aan de slag kunnen in de klas.

Docenten die enthousiast zijn geworden over de STEAM Cup Challenge en hiermee aan de slag willen, kunnen terecht op Steamcupchallenge.nl.

Docenten ontvangen:

  • 10 Micro:bits
  • Een pakket met additionele sensoren (o.a. temperatuur-, beweging- en infraroodsensor)
  • 10 kant-en-klare lesplannen

Bovendien krijgen docenten toegang tot een exclusieve Yammer-groep, waar zij terecht kunnen voor support, inspiratie, updates over het project en vlogs én een serie webinars, waarin onder andere de lesplannen van de komende weken besproken worden.

De kosten voor deelname aan de STEAM Cup Challenge #3 bedragen € 495,-.

Voor wie?

Het is voor docenten vanuit verschillende disciplines interessant om deel te nemen aan de STEAM Cup Challenge, ongeacht welk vak zij geven.

naar STEAMcupchallenge